Nieuws

Obdammer Piratenkoor De Landlubbers

Oproep nieuwe leden

Mannen in Obdam, Hensbroek en omgeving,

Misschien zing je graag onder de douche of in de auto en wordt je daar vrolijk van. Of misschien denk je “ik kan niet zingen” maar zou het eigenlijk wel graag willen? Dan is er goed nieuws voor je, Piratenkoor De Landlubbers wil graag versterking van het koor. Kom vrijblijvend eens langs op een oefenavond en zing met ons mee en ervaar hoe leuk dat is. Het is bovendien ook nog eens gezond en ontspannend om lekker te zingen. Wij zingen veel zeemansliederen, vaak Ierse liederen, maar ook Nederlandse teksten en zelf geschreven nummers. Spreekt dit je aan? Neem dan contact met ons op om een avond met ons mee te oefenen, dit doen wij elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Om 21.00 uur hebben we een korte pauze. Wellicht kun je dan in het najaar samen met ons optreden in Dorpshuis De Brink in Obdam en het publiek mee laten genieten van jouw zang. Je kunt je aanmelden bij Hans Knijn tel: 06-22523243 of Aad van Velzen tel: 06-17483263.

◊.◊.◊

 

Concert op 16 oktober 2022

Op 16 oktober 2022 vanaf 14.00 uur tot ongeveer 17.00 uur geven de Landlubbers weer een mooi en gezellig concert in cultureel centrum De Brink in Obdam. Bijzonder aan dit concert is dat iedereen lekker kan zitten en luisteren naar de zeemansliedjes van het koor. Er zijn twee pauzes gepland waarin u een drankje kunt halen omdat er drie sessie’s zijn. In de tweede sessie is er een speciaal optreden van de dochters en schoondochters van de Landlubbers. Een aantal van hen bespeelt een instrument ( gitaar, basgitaar en accordeon)  en de anderen zingen solo of in een koortje liedjes die ze zelf hebben uitgekozen met hulp van de dirigent.

De Landlubbers zingen onder leiding van dirigent Fred Lagerweij, Ierse, Engelse, Nederlandse en ook diverse zelf geschreven zeemansliederen. Ze worden begeleid door Peter van Kampen met accordeon, Vincent Borst met gitaar, Ben van Hilten met basgitaar en Nico Tervoort met fluit, mondharmonica en slagwerk. De techniek is in handen van Hanry Doorn en Nico Klein.

Presentatie door Coby Ruarus.

 

Gemiddeld treden de Landlubbers 12 x per jaar op bij festivals, verzorgingshuizen, bedrijven, markten en wandel/fiets evenementen. Gezelligheid is troef bij de Landlubbers. Luister en geniet tijdens dit optreden van hun mooie stemmen en prachtige kleding.

◊.◊.◊

Zitconcert in De Brink

Na ruim 2,5 jaar is het dan eindelijk zover. Op zondag 16 oktober 2022 vanaf 14.00 uur geven de Landlubbers het uitgestelde zitconcert met dochters,schoondochters en kleindochters. We hopen dan een gezellige middag voor de bezoekers in De Brink te brengen.

De toegangskaarten met de datum 29 maart 2020 erop zijn op deze middag geldig. Het concert is in principe uitverkocht.

In september volgt er in de Rotonde meer informatie over eventueel zoekgeraakte entreekaarten.

Vriendelijke groeten Hans Knijn,
voorzitter de Landlubbers.

◊ ◊ ◊

Ons Jubileumoptreden in 2019

Op zondag 24 maart 2019 hebben de Landlubbers hun 20 jarig jubileum gevierd met een geslaagd optreden in dorpshuis De Brink in Obdam, de thuishaven van het koor. In het Noordhollands Dagblad van 25 maart 2019 verscheen een recensie van deze middag die wij graag hieronder plaatsen.

Jubileum Landlubbers in Noord-Holland dagblad

 

U kunt hier een PDF document downloaden van dit artikel.

In de Kogge stond onderstaand artikel.

Bericht uit De Kogge

 

Obdammer Piratenkoor De Landlubbers